H.C.E. (2006) watch online (quality HD 720p)

Date: 21.11.2017

H.C.E. (2006)

We offer you to watch the movie H.C.E. (2006), which you can enjoy in the arms of a loved one. This film is in HD quality. Less words, more movies! Watch and enjoy!

Bij de is de doorloopkop verwijderd, wat te zien is doordat er geen naad middendoor loopt. In zijn de als protoserie gebouwd door Talbot te Aken. Destijds werden ze aangeduid als IC3 en later als ICM-0 om ze te kunnen onderscheiden van de seriebouw. Ze werden allereerst ingezet tussen Eindhoven en Venlo, welk baanvak speciaal geschikt gemaakt was voor kilometer per uur. Later werden ze ingezet tussen Amsterdam en Nijmegen.

Vanaf stroomde de vervolgserie in. Bij deze stellen werden diverse zaken anders uitgevoerd dan bij de protoserie. Onder meer de indeling van de ramen sommige bakken hadden bijvoorbeeld SGM -ramen , vormgeving van bagagerekken met luchtdouches , de binnendeuren klapdeuren in plaats van schuifdeuren bij de bakovergang , de banken deze werden later aangepast aan de seriebouw, voordat dit gebeurde waren er stoelen met een rode kleur als bij het verbouwde materieel 54 en de doorloopkoppen.

Desondanks bleven de verschillen groot en mede daardoor werd ICM-0 door NS Reizigers te duur bevonden in het onderhoud.

In zijn deze zeven Koplopers terzijde gesteld. Enkele treinstellen zijn vervolgens gesloopt door sloperij Dotremont in Maastricht. Nog geheel aanwezig zijn treinstel , dat op Arnhem Goederen staat, en treinstel dat als oefenobject in Ossendrecht in gebruik is.

Van treinstel was de AB bewaard voor het Nederlands Spoorwegmuseum. In werd deze bak van de alsnog gesloopt. De kopbakken waren geplaatst als oefenobjecten bij Falck, voorheen Stator in Utrecht , ter vervanging van treinstel [1]. Inmiddels werd in eerste instantie een kopbak hiervan afgevoerd, terwijl later de andere volgde.

Deze treinstellen hebben twee motordraaistellen 4 aangedreven assen onder een van de koprijtuigen. Paradoxaal zijn de langere treinstellen juist besteld in het kader van een bezuinigingsoperatie Snoeien om te Groeien. Aanvankelijk wilde NS een unipark van uitsluitend driedelige stellen maar dit gegeven beperkte de mogelijkheid om flexibel in te spelen op de vervoersvraag: Door deze meer flexibele inzet kon het aantal lege bakkilometers beperkt worden: Deze treinstellen hebben zes aangedreven assen drie motordraaistellen.

De vierdelige Koplopers hadden oorspronkelijk al magneetremmen.

De drietjes kregen ze in het najaar van ingebouwd. Van treinstel was van tot en met een tweede-klasrijtuig omgebouwd naar eerste klas. Het stel werd daarbij vernummerd tot Nadat het treinstel weer de normale verhouding 1e-2e klas terugkreeg droeg het nog steeds het speciale nummer tot aan zijn revisie, toen het zijn nummer weer terugkreeg. Doorloopkop[ bewerken ] Zie Doorloopkop voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Informazione • Astra Club Italia Forum - Opel Astra e tanto altro!

Deze doorloopkop, bedacht door Prof. Zeevenhooven, maakte het reizigers, cateringpersoneel en conducteurs mogelijk om tijdens de rit van treinstel te wisselen. Reizigers konden niet alleen van treinstel wisselen als ze in het verkeerde deel waren ingestapt, maar ze hadden net zoals bij een trein met wagons, de mogelijkheid om na vertrek van de trein naar een ander deel van de trein te lopen als het treinstel waar ze waren ingestapt te vol was.

Zwartreizigers hadden in deze treinen met doorloopkop ook geen mogelijkheid meer om de conducteur te ontlopen, waar dat bij andere gekoppelde treinen betrekkelijk eenvoudig is door het treinstel zonder conducteur te selecteren vlak voor het vertrek.

De doorloopkoppen werden sinds 31 oktober niet meer gebruikt. Als reden werd gegeven dat er door reizigers en treinpersoneel te weinig gebruik van werd gemaakt. Door het afschaffen van de catering op de trein in was daarvoor ook geen doorloopmogelijkheid meer nodig. Bovendien waren de doorloopkoppen een ingewikkelde constructie, die nogal onderhevig was aan slijtage.

De storingen bij koppelen en ontkoppelen, met vertragingen als gevolg, waren een andere reden om ze in buiten werking te stellen. NS was bij de revisie op zoek naar bezuinigingen en besloot daarom de doorloopkoppen eerst onbruikbaar te maken en bij de latere modernisering zelfs te verwijderen.

De zware deuren aan beide koppen van de trein zijn hierbij ook verwijderd en vervangen door een lichte polyester plaat.

Stadsgewestelijk Materieel - Wikipedia

Door het verwijderen van de doorloopkoppen is de trein lichter geworden. Dit levert een kostenbesparing op. Het nadeel is dat de conducteur s tijdens de rit bij gekoppelde treinstellen niet in de gehele trein kan komen. Dit verlaagt de dienstverlening tussen ver van elkaar gelegen stations, zoals Zwolle en Amersfoort of Zwolle en Assen. Dit zou bij calamiteiten problemen kunnen opleveren. Bovendien staan de zitplaatsen in de tweede klas ook nog eens verder uit elkaar dan bij andere treinen.

In niet-gemoderniseerde ICM-treinstellen had elke reiziger de beschikking over een zogeheten luchtdouche, een uitstroomopening voor koele lucht die door de reiziger zelf kan worden bediend om de luchtstroom te openen, af te sluiten of van richting te veranderen. Deze voorziening was in ICM-0 nog niet aanwezig en is in het gemoderniseerde ICMm komen te vervallen omdat daar airconditioning in zit.

Bij al het Intercitymaterieel zijn boven de ramen leeslampen aanwezig die de reizigers zelf kunnen in- en uitschakelen. De eerste klasse is sinds de modernisering tevens voorzien van V-aansluitingen, voor gebruik van bijvoorbeeld laptops. Modernisering[ bewerken ] Vanaf november werd het Intercitymaterieel gemoderniseerd, te beginnen met de driedelige stellen serie In april werd het eerste treinstel door NedTrain werkplaats Haarlem afgeleverd en in de gewone treindienst opgenomen.

Ter onderscheiding van de nog niet gemoderniseerde stellen worden de gemoderniseerde treinstellen aangeduid als ICMm. Daarnaast is er een duidelijker onderscheid tussen de eerste en tweede klas: Verder is ICMm voorzien van extra faciliteiten als een rolstoeltoilet, airconditioning, digitale reisinformatie, een digitaal koersbord en een statische omzetter in plaats van de eerdere motorgenerator. Aan de buitenkant is het gemoderniseerde materieel het beste te onderscheiden van het niet-gemoderniseerde materieel door het op een ronding uitlopen van de blauwe balk rond de ramen, in plaats van een recht uiteinde en de dichte ramen in lijn met de zijwand.

De ramen kunnen niet meer worden opengedraaid. De treinstelnummers zijn verplaatst naar de baanschuivers om ze minder gevoelig te maken voor graffiti. De naam "Koploper" is verdwenen. De doorloopkoppen werden bij deze revisie bij alle treinen verwijderd, de twee deuren aan de buitenzijde werden vervangen door een gesloten kunststof plaat.

Het totaalgewicht van een treinstel vermindert met ongeveer kilogram wanneer beide doorloopkopconstructies worden vervangen door kunststof afdekplaten.

H.C.E. (2006) - Overview - luokai.info

Dit heeft een gunstige invloed op het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot per gereden kilometer. Kritiek kwam onder andere van mensen met darmziektes en ouders met kinderen. NS gaf geen gehoor aan deze klachten. De allereerste dienst was in treinserie Intercity Amsterdam — Amersfoort — Deventer. Het volgende treinstel, de , was pas in mei gereed en heeft dan ook niet meteen, zoals eerst gepland, samen met de een volledig gemoderniseerde trein gevormd.

Wegens technische tekortkomingen reden de eerste vijf gereviseerde treinstellen meestal in de treinserie , maar sinds deze technische tekortkoming is opgelost rijden ze niet meer in een vaste omloop; ze zijn vooral te zien op de trajecten Amsterdam — Amersfoort, Den Haag — Groningen, Den Haag — Enschede, Schiphol - Groningen, Schiphol - Leeuwarden, Schiphol - Enschede, Rotterdam - Deventer en Rotterdam — Leeuwarden.

De verbouwing van de driedelige Koplopers de 40xx-reeks duurde tot het 2e kwartaal van Treinstel werd op 22 februari als eerste vierdelig proefstel binnengehaald in de werkplaats van Haarlem voor modernisering en kwam begin januari voor het eerst in de dienst. Hierna diende de als tweede proefstel, deze kreeg als eerste de mogelijkheden voor draadloos internet en actuele reisinformatie het OBIS-systeem. In februari werd begonnen met de seriematige verbouwing van de vierdelige treinstellen.

Opvallend was dat de stellen niet meer op nummervolgorde werden binnengenomen voor revisie. De laatste ICMm -de werd op 6 oktober afgeleverd. Begin is NedTrain begonnen met de vervanging van de stoelbekleding in de 2e klasse.

Deze bleek moeilijk schoon te houden en werd vervangen door een kunststofachtige bekleding.